Workshop te Geesteren

Ex-crimineel behoedt Geesterse jongeren voor het verkeerde pad

Locatie: Erve Kampboer

Een grote kerel, vol tatoeages en voor de duvel niet bang. Neil Brinkhuis, een voormalige beroepscrimineel, zet zijn ervaringen in om jongeren te coachen en voor te lichten. Hij vertelt over zijn bewogen verleden en de tijd die hij wegens een veroordeling achter de tralies moest doorbrengen.

Op vrijdag 27 maart aanstaande ontvangt de jeugdsoos in Geesteren bij Erve Kampboer een bijzondere gast, uitgenodigd door de jongerenwerkers van de SWT (Stichting Welzijn Tubbergen). “Ik ken – als ervaringsdeskundige – de criminele wereld als geen ander. Ik wil de jongeren behoeden voor een criminele carrière, het verkeerde pad”, aldus Brinkhuis. “Ik geef o.a. preventie-lezingen, weerbaarheidstrainingen en AFT-trainingen, coaching ouders/jongere en ze eventueel toeleiden naar bijvoorbeeld werk, scholing, zorg. Ook houd ik me bezig met conflict-bemiddeling, groot of kleine. Ik ondersteun ouders en jongeren in hun herstel proces en leer ze vaardigheden aan. Vanuit mijn eigen ervaring en mijn inmiddels vergaarde kennis ben ik van mening dat ik de juiste schakel ben tussen de jongere/ouders en de professionele instanties.”

Neil Brinkhuis legt de jongeren uit wat groepsdruk is en hoe zij daar het beste mee om kunnen gaan. Dus hoe die hun eigen keuzes kunnen maken, een eigen karakter ontwikkelen en passant geen meeloper worden.