Over mij

Mijn naam is Niel Brinkhuis,

“Ik ken als ervaringsdeskundige de criminele wereld, als geen ander. Ik wil de jongeren behoeden voor een criminele carrière, het verkeerde pad. Ik heb een natuurlijk overwicht op risicojongeren en een krachtige, rustige uitstraling”

Ik ben als ervaringsdeskundige-coach werkzaam en mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit preventie werkzaamheden m.b.t. criminaliteit. Onlangs heb ik op geheel eigen kracht een bureau opgezet waar men terecht kan met diverse vraagstukken, mijn expertise uit zich voornamelijk in mijn kennis rondom criminaliteit, groepsdynamica en in het herstel proces.

Ik geef o.a. preventie lezingen, weerbaarheidstrainingen en AFT-trainingen, coaching aan jongeren / hun ouders en ze toeleiden naar bijvb bijvb werk, scholing, zorg. Ook houd ik me bezig met conflict bemiddeling, groot of klein. Ik ondersteun ouders en jongeren in hun herstel proces en leer ze vaardigheden aan. Vanuit mijn eigen ervaring en mijn inmiddels vergaarde kennis ben ik van mening dat ik de juiste schakel ben tussen de jongere / ouders en de professionele instanties.

Mijn missie is het bieden van hulp aan jongeren en volwassenen die echt vastlopen met hun problemen en moeilijkheden. Ik zal ze ondersteunen en begeleiden zodat zij weer op eigen kracht, stevig in hun schoenen in de maatschappij kunnen staan.
Ik weet wat ik wel en niet kan. Indien nodig verwijs ik hen door naar collega organisaties, of werken wij samen met deze organisaties voor de juiste zorg op maat.

Ik heb zelf ook ontzettend veel meegemaakt; veel pijn, verdriet en onmacht. Zoals, bijvb na mijn geboorte weg gegeven voor adoptie, kom ik bij hele lieve en warme ouders terecht. Ik had zelf last van o.a. bindingsangst, hechtingsstoornis en agressie probleem. Toch stelde ik mijn hart open voor hun en was ik eindelijk zo ver. Krijgen beide ouders allebei rond mijn puberteit, die vreselijke ziekte kanker, en ze overleden kort na elkaar….Toen knapte er iets in mij, zoveel woede, pijn en verdriet. Ik kon toen niet meer goed, met mijn emoties omgaan en met mijn gevoel voor rechtvaardigheid en mijn extreme woede, kon ik echt tot het uiterste gaan, voor mezelf en mijn vrienden en ging voor niets en niemand aan de kant!! Loste alles op met mijn vuisten en daardoor, kwam ik al veel met de politie in aanraking en belande ik veel in straat gevechten en detenties, waardoor ik onbewust al heel snel afgleed in de zware criminaliteit.
Ik weet waar ik over praat en ik weet ook hoe het kan eindigen. Ik ken de duistere kant van het leven als crimineel, maar kan nu ook met al mijn kennis, kracht en doorzettingsvermogen een rolmodel zijn voor het maken van de juiste keuzes en een goed, gezond en veilig leven. !!!

Vanuit mijn eigen ervaringen ben ik in staat een goede en snelle aansluiting te vinden bij de doelgroep. Van daaruit hun negatieve ervaringen trachten om te buigen naar positieve ervaringen. Ik beschik over een sterk analytisch vermogen met name op het gebied van de “echte” problemen, om van daaruit samen met betrokkenen op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis een grote meerwaarde ben binnen de reguliere hulpverlening.