Coaching ouder-jongere en professional

 

DHC biedt coaching aan, niet alleen aan de jongeren, maar ook aan de ouders en de professionals. Niet alleen de jongeren zitten soms zo vast en in de knel, maar ook hun ouders en zelfs de professionele begeleiders. Soms zijn de problemen, zo extreem. Dat ze niet weten, hoe ze hier mee moeten omgaan. bijv. uit schaamte, uit angst, uit onwetendheid. De oorzaak kan van alles zijn, een trauma, een erge gebeurtenis, verslaving. slachtoffer zijn van iets ergs…, etc. etc. En doordat er o.a. niet meer goed gecommuniceerd wordt, om wat voor reden dan ook, lopen ze echt vast!!! Met alle gevolgen van dien. Extreme ruzie,s met je ouders, van huis weglopen, drank / drugsĀ gebruik, van school gestuurd, problemen met politie en justitie, kortom het verkeerde pad op!!!!

Door mijn ervaring en kennis, kan ik goed en snel “de echte “:problemen analyseren, waardoor ik een goede sterk brug vorm, tussen de jongeren, ouders en de professionals. Zodat we goed samen kunnen werken, voor de juiste zorg op maat.

DHC-Coaching richt zich op: Preventie gebied en in het herstel proces.

Preventie gebied: het voorkomen van bijv. criminaliteit en foute keuzes, bewustmaken van hun gedrag.

Herstel proces: DHC-Coaching ondersteunt met zijn expertise en kennis de jongere, de ouders en evt. de professionals de gehele proces, totdat de jongere en ouders weer zo sterk zijn, zodat ze weer op eigen kracht verder kunnen en hun (herstel) band samen, weer goed is.